Zapomniałem hasła » Zarejestruj się »
gość
gość [25.01.09, 21:54]
odpowiedzi: 11
Zgłoś

Jak zrobic stek wolowy zeby mieso w srodku nie bylo surowe?

tylko mi nie piszcie ze na necie znajde bo szukalam i tam zazwyczaj pisza zeby smazyc na grillu przez 5-7 min,a ja nnie lubie takiego surowego miesa.ktos wie jak to zrobic by bylo dobrze upieczone i nie zgrzytalo miedzy zebami jak podeszwa?prosze o sprawdzone przez was porady nie przez google.


Najlepsza odpowiedź
  • gość
    (7 - 1)
    88%
    gość [27.03.09, 12:49]
    kucharze sami tu widze:P
    Dajesz duzy ogień wrzucasz kazda strone po minucie zeby zamknely sie pory. potem zmniejszasz ogien i po 5-6 minut z kazdej strony grillujesz (tu musisz poćwiczyc i zobaczyć na jakim ogniu ile ci to zajmie).
    Mięso zachowa soki w środku i nie bedzie twarde. mozesz mierzyc temperature w srodku. przy 82stC nie bedzie juz różowego w środku.

    Na marginesie jak nie lubisz mięsa krwistego to nie lubisz miesa:) zjedz tofu jakies może

Sortuj wg: najstarszych / najnowszych / najlepszych
Inne odpowiedzi
  • gość
    (0 - 3)
    0%
    gość [25.01.09, 21:54]
    dluzej popiecz a jak ma byc krwisty to robisz idealnie
  • gość
    (0 - 2)
    0%
    gość [25.01.09, 21:55]
    tego się trzeba nauczyć
  • gość
    (0 - 4)
    0%
    gość [25.01.09, 21:55]
    Biedna krówka:*(
  • gość
    (0 - 2)
    0%
    gość [25.01.09, 21:57]
    czy jak zawine w folie aluminiowa i popieke dluzej to bedzie ok?
  • azja
    (0 - 1)
    0%
    azja [25.01.09, 21:59]
    posyp solą zmiękczającą wg przepisu na opakowaniu i smaż trochę dłużej, nie stwardnieje na podeszwę
  • azja
    (2 - 0)
    100%
    azja [25.01.09, 22:00]
    gość
    czy jak zawine w folie aluminiowa i popieke dluzej to bedzie ok?


    raczej nie bo w foli puści wodę i będzie twardy, no chyba, że masz super mocny grill i mięso się zetnie zamim rozpłynie
  • gość
    (7 - 1)
    88%
    najlepsza gość [27.03.09, 12:49]
    kucharze sami tu widze:P
    Dajesz duzy ogień wrzucasz kazda strone po minucie zeby zamknely sie pory. potem zmniejszasz ogien i po 5-6 minut z kazdej strony grillujesz (tu musisz poćwiczyc i zobaczyć na jakim ogniu ile ci to zajmie).
    Mięso zachowa soki w środku i nie bedzie twarde. mozesz mierzyc temperature w srodku. przy 82stC nie bedzie juz różowego w środku.

    Na marginesie jak nie lubisz mięsa krwistego to nie lubisz miesa:) zjedz tofu jakies może
    kucharze sami tu widze:P
    Dajesz duzy ogień wrzucasz kazda strone po minucie zeby zamknely sie pory. potem zmniejszasz ogien i po 5-6 minut z kazdej strony grillujesz (tu musisz poćwiczyc i zobaczyć na jakim ogniu ile ci to zajmie).
    Mięso zachowa soki w środku i nie bedzie twarde. mozesz mierzyc temperature w srodku. przy 82stC nie bedzie juz różowego w środku.

    Na marginesie jak nie lubisz mięsa krwistego to nie lubisz miesa:) zjedz tofu jakies może
  • gość
    (0 - 0)
    0%
    gość [26.02.10, 13:09]
    Witam,
    Czy ktoś może mi podać sprawdzony sposób na pyszny krwisty stek? Wiem że bardzo istotną rzeczą jest odpowiednie mięso, także ten etap możemy pominąc.Co dalej?
    Z góry dziękuje
  • gość
    (0 - 0)
    0%
    gość [17.07.10, 14:08]
    gość [27.03.09, 12:49] cytuj zgłoś link kucharze sami tu widze:P
    Dajesz duzy ogień wrzucasz kazda strone po minucie zeby zamknely sie pory. potem zmniejszasz ogien i po 5-6 minut z kazdej strony grillujesz (tu musisz poćwiczyc i zobaczyć na jakim ogniu ile ci to zajmie).
    Mięso zachowa soki w środku i nie bedzie twarde. mozesz mierzyc temperature w srodku. przy 82stC nie bedzie juz różowego w środku.

    Na marginesie jak nie lubisz mięsa krwistego to nie lubisz miesa:) zjedz tofu jakies może
  • gość
    (1 - 0)
    100%
    gość [25.09.11, 15:08]
    ja smaze i gotuje steki ze by nie byly mocno krwiste do podsmazonych stekow dodaje troszke wody.jesli woda sie wygotuje to czekam do podsmazenia i nie jest krwiste i nawe nie jak podeszwa.POZDRAWIAM WSZYSTKICH!!!
Dodaj odpowiedź
Odpowiada:
avatar gościa
:)
  • :/
  • :(
  • :)
  • :*
  • :<
  • :0
  • :o
  • >:D
  • :d
  • :|
  • :x
  • ;)
  • ;(
  • :p
  • :s
  • >:d
  • :D
  • >:o
  • :]
  • :[
  • :P
  • >:|

Pisząc odpowiedzi nie obrażaj innych. Więcej o netykiecie »

Wyszukiwanie
Zadaj pytanie
(potrzebujesz tylko 30 sekund!)
Opcje pytania
Inne z tej kategorii:
Sponsorowane