Zapomniałem hasła » Zarejestruj się »
gość
gość [21.01.18, 16:37]
Tagi: maslo
odpowiedzi: 16
Zgłoś

Masło

Z 6opakowań 200g śmietany 42% wyszło mi 62 dag masła.to dużo czy mało?


Najlepsza odpowiedź
  • gość
    (2 - 1)
    67%
    gość [21.01.18, 16:43]
    Albo ta śmietana jest mocniejsza niż 42%, albo masz słabsze masło niż ostatnio (zakłądając, że to ty pytałeś ostatnio o to, jakiej śmietany użyć). Użyta śmietana zawiera 6*200*0.42=504g tłuszczu, co oznacza, że masz masło o 504/620=81% zawartości tłuszczu. Jak robiłeś ze śmietany 36% i uzyskałeś z 1l 36procentowej śmietany ok. 350g masła, to miało ono prawie 100% tłuszczu.

Sortuj wg: najstarszych / najnowszych / najlepszych
Inne odpowiedzi
  • gość
    (2 - 1)
    67%
    najlepsza gość [21.01.18, 16:43]
    Albo ta śmietana jest mocniejsza niż 42%, albo masz słabsze masło niż ostatnio (zakłądając, że to ty pytałeś ostatnio o to, jakiej śmietany użyć). Użyta śmietana zawiera 6*200*0.42=504g tłuszczu, co oznacza, że masz masło o 504/620=81% zawartości tłuszczu. Jak robiłeś ze śmietany 36% i uzyskałeś z 1l 36procentowej śmietany ok. 350g masła, to miało ono prawie 100% tłuszczu.
    Albo ta śmietana jest mocniejsza niż 42%, albo masz słabsze masło niż ostatnio (zakłądając, że to ty pytałeś ostatnio o to, jakiej śmietany użyć). Użyta śmietana zawiera 6*200*0.42=504g tłuszczu, co oznacza, że masz masło o 504/620=81% zawartości tłuszczu. Jak robiłeś ze śmietany 36% i uzyskałeś z 1l 36procentowej śmietany ok. 350g masła, to miało ono prawie 100% tłuszczu.
  • gość
    (0 - 0)
    0%
    gość [21.01.18, 17:02]
    Ok
    gość
    Albo ta śmietana jest mocniejsza niż 42%, albo masz słabsze masło niż ostatnio (zakłądając, że to ty pytałeś ostatnio o to, jakiej śmietany użyć). Użyta śmietana zawiera 6*200*0.42=504g tłuszczu, co oznacza, że masz masło o 504/620=81% zawartości tłuszczu. Jak robiłeś ze śmietany 36% i uzyskałeś z 1l 36procentowej śmietany ok. 350g masła, to miało ono prawie 100% tłuszczu.


    Ok ale ja po zrobieniu zważyłam i tyle pokazuje waga . Więc to dużo czy mało? Robione ze śmietany Piątnica 42%
  • gość
    (0 - 0)
    0%
    gość [21.01.18, 17:14]
    gość
    Ok
    gość
    Albo ta śmietana jest mocniejsza niż 42%, albo masz słabsze masło niż ostatnio (zakłądając, że to ty pytałeś ostatnio o to, jakiej śmietany użyć). Użyta śmietana zawiera 6*200*0.42=504g tłuszczu, co oznacza, że masz masło o 504/620=81% zawartości tłuszczu. Jak robiłeś ze śmietany 36% i uzyskałeś z 1l 36procentowej śmietany ok. 350g masła, to miało ono prawie 100% tłuszczu.
    Ok ale ja po zrobieniu zważyłam i tyle pokazuje waga . Więc to dużo czy mało? Robione ze śmietany Piątnica 42%

    A ile to jest dla ciebie dużo? Wyszło tyle, ile miało wyjść z takiej ilości śmietany o takiej zawartości tłuszczu. Nie mogło wyjść więcej, bo tłuszcz magicznie by się nie pojawił. Gdyby wyszło mniej, byłoby mocniejsze. Nie mogło wyjść mniej o takiej samej zawartości tłuszczu, bo fizyka nie pozwala (tłuszcz magicznie nie znika). O co właściwie pytasz?
  • gość
    (0 - 0)
    0%
    gość [21.01.18, 17:17]
    NOOO
    • banner.png
  • gość
    (0 - 0)
    0%
    gość [21.01.18, 18:57]
    a ile kosztowała śmietana Piątnica 42%?
  • gość
    (0 - 0)
    0%
    gość [21.01.18, 18:59]
    gość
    a ile kosztowała śmietana Piątnica 42%?



    3,5zł za opakowanie
  • gość
    (0 - 0)
    0%
    gość [21.01.18, 18:59]
    Nie wiem, czy to się opłaca. Bo śmietana pewnie kosztuje ok.20PLN a uzyskane masło około 15.
  • gość
    (1 - 0)
    100%
    gość [21.01.18, 19:03]
    gość
    Nie wiem, czy to się opłaca. Bo śmietana pewnie kosztuje ok.20PLN a uzyskane masło około 15.



    15zł za 62dag więc chyba cenowo ok bo teraz za 200g kostkę jest 8zł. A swojej roboty to wiem co zjem
  • gość
    (0 - 0)
    0%
    gość [21.01.18, 19:04]
    Myślę, że dużo. A czy takie masło jest smaczniejsze albo ma lepsze inne walory niż kupne? I jak je uzyskujesz? W butelce machasz? Bo ja np. nie lubię kupnego masła. Ono masłem jest tylko z nazwy. Twarde takie, że można nóż złamać, przy próbie rozsmarowania na kromce. Nie ma smaku ani zapachu. Sam chętnie zrobiłbym swojskie masło.
  • gość
    (0 - 0)
    0%
    gość [21.01.18, 19:05]
    gość
    gość
    Nie wiem, czy to się opłaca. Bo śmietana pewnie kosztuje ok.20PLN a uzyskane masło około 15.
    15zł za 62dag więc chyba cenowo ok bo teraz za 200g kostkę jest 8zł. A swojej roboty to wiem co zjem

    Jestem z cb dumny.
Dodaj odpowiedź
Odpowiada:
avatar gościa
:)
  • :/
  • :(
  • :)
  • :*
  • :<
  • :0
  • :o
  • >:D
  • :d
  • :|
  • :x
  • ;)
  • ;(
  • :p
  • :s
  • >:d
  • :D
  • >:o
  • :]
  • :[
  • :P
  • >:|

Pisząc odpowiedzi nie obrażaj innych. Więcej o netykiecie »

Wyszukiwanie
Zadaj pytanie
(potrzebujesz tylko 30 sekund!)
Opcje pytania
Inne z tej kategorii:
Sponsorowane