gość
gość [19.01.18, 20:15]
Tagi: ankieta | maslo
odpowiedzi: 10

Masło

Do zrobienia domowego masła jaką śmietanę wybierzesz?


Najlepsza odpowiedź
  • gość
    (1 - 0)
    100%
    gość [19.01.18, 20:37]
    gość
    36 wystarczy, ceny masła spadają na łeb na szyję, nie opłaci się go robić.


    Swojej roboty lepsze bo bez niewiadomego pochodzenia konserwantów

Sortuj wg: najstarszych / najnowszych / najlepszych
Inne odpowiedzi
  • gość
    (0 - 1)
    0%
    gość [19.01.18, 20:16]
    Gdzie można kupić śmietanę 42%? Nawet 36% nie jest normą, większość śmietanek ma tylko 30%.
  • gość
    (0 - 0)
    0%
    gość [19.01.18, 20:17]
    gość
    Gdzie można kupić śmietanę 42%? Nawet 36% nie jest normą, większość śmietanek ma tylko 30%.


    42% dostęp Tesco i Piotr i Paweł
  • gość
    (0 - 0)
    0%
    gość [19.01.18, 20:31]
    36 wystarczy, ceny masła spadają na łeb na szyję, nie opłaci się go robić.
  • gość
    (1 - 0)
    100%
    najlepsza gość [19.01.18, 20:37]
    gość
    36 wystarczy, ceny masła spadają na łeb na szyję, nie opłaci się go robić.


    Swojej roboty lepsze bo bez niewiadomego pochodzenia konserwantów
    [autor="gość"] 36 wystarczy, ceny masła spadają na łeb na szyję, nie opłaci się go robić. [/autor]

    Swojej roboty lepsze bo bez niewiadomego pochodzenia konserwantów
  • gość
    (1 - 0)
    100%
    gość [19.01.18, 20:39]
    Zależy od ceny śmietany. Zakładając, że chcesz uzyskać masło o x% tłuszczu, potrzebujesz 42/36=ok.1,17 razy więcej śmietany 36% niż 42%. Jeśli śmietana 42% jest więcej niż o 17% droższa od śmietany 36%, to użyj 36%, w innej sytuacji weź 42%
  • gość
    (0 - 0)
    0%
    gość [19.01.18, 20:41]
    gość
    Zależy od ceny śmietany. Zakładając, że chcesz uzyskać masło o x% tłuszczu, potrzebujesz 42/36=ok.1,17 razy więcej śmietany 36% niż 42%. Jeśli śmietana 42% jest więcej niż o 17% droższa od śmietany 36%, to użyj 36%, w innej sytuacji weź 42%


    Możesz to przeliczyć na ilość masła bo nie za bardzo kumam
  • gość
    (0 - 0)
    0%
    gość [19.01.18, 20:46]
    gość
    gość
    Zależy od ceny śmietany. Zakładając, że chcesz uzyskać masło o x% tłuszczu, potrzebujesz 42/36=ok.1,17 razy więcej śmietany 36% niż 42%. Jeśli śmietana 42% jest więcej niż o 17% droższa od śmietany 36%, to użyj 36%, w innej sytuacji weź 42%
    Możesz to przeliczyć na ilość masła bo nie za bardzo kumam

    To znaczy, że jak chcesz otrzymać y gramów masła, co ma x% tłuszczu, to musisz użyć albo x/42*y gramów śmietany 42%, albo x/36*y śmietany 36%
  • gość
    (0 - 0)
    0%
    gość [19.01.18, 20:50]
    gość
    gość
    gość
    Zależy od ceny śmietany. Zakładając, że chcesz uzyskać masło o x% tłuszczu, potrzebujesz 42/36=ok.1,17 razy więcej śmietany 36% niż 42%. Jeśli śmietana 42% jest więcej niż o 17% droższa od śmietany 36%, to użyj 36%, w innej sytuacji weź 42%
    Możesz to przeliczyć na ilość masła bo nie za bardzo kumam
    To znaczy, że jak chcesz otrzymać y gramów masła, co ma x% tłuszczu, to musisz użyć albo x/42*y gramów śmietany 42%, albo x/36*y śmietany 36%
    l

    Nie za bardzo się zgadzam. Robię masło z 1l śmietany 36% i wychodzi mi ok 350gram masła. Więc ile z 1l 42%????
  • gość
    (0 - 0)
    0%
    gość [19.01.18, 21:00]
    gość
    gość
    gość
    gość
    Zależy od ceny śmietany. Zakładając, że chcesz uzyskać masło o x% tłuszczu, potrzebujesz 42/36=ok.1,17 razy więcej śmietany 36% niż 42%. Jeśli śmietana 42% jest więcej niż o 17% droższa od śmietany 36%, to użyj 36%, w innej sytuacji weź 42%
    Możesz to przeliczyć na ilość masła bo nie za bardzo kumam
    To znaczy, że jak chcesz otrzymać y gramów masła, co ma x% tłuszczu, to musisz użyć albo x/42*y gramów śmietany 42%, albo x/36*y śmietany 36%
    l Nie za bardzo się zgadzam. Robię masło z 1l śmietany 36% i wychodzi mi ok 350gram masła. Więc ile z 1l 42%????

    A z czym konkretnie się nie zgadzasz?
    Zakładając, że chcesz masło co ma x=100% tłuszczu i chcesz uzyskać go y=350g, potrzebujesz 100/42*350=972g śmietany 36%, czyli ok. 1l. Śmietana 42% ma o 17% więcej tłuszczu, więc z 1l wyjdzie ci o 17% masła.
  • gość
    (0 - 0)
    0%
    gość [19.01.18, 21:02]
    gość
    gość
    gość
    gość
    gość
    Zależy od ceny śmietany. Zakładając, że chcesz uzyskać masło o x% tłuszczu, potrzebujesz 42/36=ok.1,17 razy więcej śmietany 36% niż 42%. Jeśli śmietana 42% jest więcej niż o 17% droższa od śmietany 36%, to użyj 36%, w innej sytuacji weź 42%
    Możesz to przeliczyć na ilość masła bo nie za bardzo kumam
    To znaczy, że jak chcesz otrzymać y gramów masła, co ma x% tłuszczu, to musisz użyć albo x/42*y gramów śmietany 42%, albo x/36*y śmietany 36%
    l Nie za bardzo się zgadzam. Robię masło z 1l śmietany 36% i wychodzi mi ok 350gram masła. Więc ile z 1l 42%????
    A z czym konkretnie się nie zgadzasz? Zakładając, że chcesz masło co ma x=100% tłuszczu i chcesz uzyskać go y=350g, potrzebujesz 100/42*350=972g śmietany 36%, czyli ok. 1l. Śmietana 42% ma o 17% więcej tłuszczu, więc z 1l wyjdzie ci o 17% masła.

    * o 17% więcej
->
Opcje pytania
Inne z tej kategorii:
Sponsorowane