Zapomniałem hasła » Zarejestruj się »
Sinister
Sinister online [09.12.17, 22:06]
Tagi: czy | ktos | was | wie
odpowiedzi: 5
Zgłoś

Czy ktoś z Was wie?

Jak można dobrze wysuszyć pomarańcze, żeby można było zrobić z nich takie coś?

Pokaż odpowiedzi użytkownika (1) »



Sortuj wg: najstarszych / najnowszych / najlepszych
Odpowiedzi
  • KixxX
    (1 - 1)
    50%
    KixxX [09.12.17, 22:11]
    Powieś jak grzybki w piekarniku i koło godziny, dwóch w granicy 120 stopni "piecz" :p
  • Sinister
    (0 - 0)
    0%
    Sinister [09.12.17, 22:17]
    KixxX
    Powieś jak grzybki w piekarniku i koło godziny, dwóch w granicy 120 stopni "piecz" :p
    Tak też zrobiłem :D podpiekły się trochę, ale dalej nie wyschły :(
  • gość
    (0 - 0)
    0%
    gość [10.12.17, 00:59]
    Na kaloryfer
  • Bacardi
    (0 - 0)
    0%
    Bacardi [16.12.17, 23:11]
    W żadnym wypadku nie rób tego według rad powyżej.bo plasterki zrobią się ciemne, brązowe wręcz, będą wyglądały bardzo nieładnie i nienaturalnie. Cytrusy suszymy w niezbyt wysokiej temperaturze/ Proponuję 60, maksymalnie 70 stopni przez około 4 godziny, z tym, że po upływie połowy czasu wyjmujesz blachę z piekarnika i odwracasz plasterki na drugą stronę. Ważne by plasterki układać na śliskiej stronie papieru do pieczenia. To jest mój sposób i zawsze się udaje. Owoce po wysuszeniu w taki sposób zachowują swoje kolory - kolory, bo możesz w ten sam sposób wysuszyć też cytryny, klementyny, mandarynki.
  • Bacardi
    (0 - 0)
    0%
    Bacardi [16.12.17, 23:12]
    PS: Zapomniałam o limetkach, je też możesz ususzyć w ten sposób.
Dodaj odpowiedź
Odpowiada:
avatar gościa
:)
  • :/
  • :(
  • :)
  • :*
  • :<
  • :0
  • :o
  • >:D
  • :d
  • :|
  • :x
  • ;)
  • ;(
  • :p
  • :s
  • >:d
  • :D
  • >:o
  • :]
  • :[
  • :P
  • >:|

Pisząc odpowiedzi nie obrażaj innych. Więcej o netykiecie »

Wyszukiwanie
Zadaj pytanie
(potrzebujesz tylko 30 sekund!)
Opcje pytania
Sinister - inne pytania Więcej pytań »
Sponsorowane