Zapomniałem hasła » Zarejestruj się »
letitio
letitio offline [28.11.08, 10:18]
odpowiedzi: 15
Zgłoś

Suszone grzyby

dostałam trochę suszonych grzybków i chciałabym dodać je do łazanek. jak je przygotwać? czy należy je sparzyć, czy ugotować?

Pokaż odpowiedzi użytkownika (1) »


Najlepsza odpowiedź
  • gość
    (4 - 2)
    67%
    gość [28.11.08, 10:26]
    letitio
    gość
    Należy je ugotowac !
    ile czasu je gotować?
    Najpierw trzeba je namoczyc,potem w tej samej wodzie/małej ilosci/ugotowac do miekkości.Grzyby się szybko gotują.Wystarczy chyba 15-20 minut.Sprawdz to w ten sposób,ze wyjmujesz jednego grzybka i łyżką próbujesz przekroic.

Sortuj wg: najstarszych / najnowszych / najlepszych
Inne odpowiedzi
  • gość
    (2 - 2)
    50%
    gość [28.11.08, 10:20]
    Należy je ugotowac !
  • letitio
    (2 - 1)
    67%
    letitio [28.11.08, 10:21]
    gość
    Należy je ugotowac !

    ile czasu je gotować?
  • gość
    (0 - 3)
    0%
    gość [28.11.08, 10:22]
    pokrusz troche tych grzybkow i dodaj :)
  • gość
    (0 - 2)
    0%
    gość [28.11.08, 10:23]
    roznie sie robi,ja np parze przez kilka minut
  • gość
    (1 - 1)
    50%
    gość [28.11.08, 10:23]
    ugotować
  • gość
    (2 - 1)
    67%
    gość [28.11.08, 10:26]
    suszone grzyby sa surowe dlatego należy je gotować aż zrobią się miękkie. (dość długo)
  • gość
    (4 - 2)
    67%
    najlepsza gość [28.11.08, 10:26]
    letitio
    gość
    Należy je ugotowac !
    ile czasu je gotować?
    Najpierw trzeba je namoczyc,potem w tej samej wodzie/małej ilosci/ugotowac do miekkości.Grzyby się szybko gotują.Wystarczy chyba 15-20 minut.Sprawdz to w ten sposób,ze wyjmujesz jednego grzybka i łyżką próbujesz przekroic.
    [autor="letitio"][autor="gość"]Należy je ugotowac ![/autor] ile czasu je gotować?[/autor] Najpierw trzeba je namoczyc,potem w tej samej wodzie/małej ilosci/ugotowac do miekkości.Grzyby się szybko gotują.Wystarczy chyba 15-20 minut.Sprawdz to w ten sposób,ze wyjmujesz jednego grzybka i łyżką próbujesz przekroic.
  • gość
    (0 - 0)
    0%
    gość [28.11.08, 10:53]
    moja ciotka robiąc zupę grzybowa, moczy grzyby dzień przed. po takim 24-godzinnym zabiegu grzyby smakują i wyglądają jak świeże. takie wystarczy pokroić, wrzucić do potrawy i chwilę pogotować.
  • gość
    (0 - 0)
    0%
    gość [22.12.10, 18:28]
    ja tez gotuje grzyby 20 min. wystarczy .pozdrawiam
  • gość
    (0 - 0)
    0%
    gość [23.12.11, 04:13]
    Grzyby suszone dzień wcześniej zalewamy zimnym mlekiem i zostawiamy na całą noc. Następnego dnia gotujemy 30 min, wylewamy wodę i wlewamy świeżą, a w tej z dodatkiem soli gotujemy 1,5-2 godzin. Wtedy są ugotowane. Tak się gotuje grzyby.
Dodaj odpowiedź
Odpowiada:
avatar gościa
:)
  • :/
  • :(
  • :)
  • :*
  • :<
  • :0
  • :o
  • >:D
  • :d
  • :|
  • :x
  • ;)
  • ;(
  • :p
  • :s
  • >:d
  • :D
  • >:o
  • :]
  • :[
  • :P
  • >:|

Pisząc odpowiedzi nie obrażaj innych. Więcej o netykiecie »

Wyszukiwanie
Zadaj pytanie
(potrzebujesz tylko 30 sekund!)
Opcje pytania
letitio - inne pytania
Brak pozycji do wyświetlenia.
Sponsorowane