Zapomniałem hasła » Zarejestruj się »
gość
gość [05.05.09, 17:50]
odpowiedzi: 13
Zgłoś

Ryż preparowany jak zrobic samemu

zna moze ktos przepis jak na ryż preparowany jak zrobic samemu w domciu?? wiem wszystko jest dostepne w sklepie ale to zawsze lepiej smakuje jak sie samemu zrobi. jesli ktos ma pomysl to prosze o odpowiedz. jesli ma byc cos zlosliwe to lepiej nie piszcie bo szkoda tylko klikania w klawiature. dzieki samosie za odpowiedz


Najlepsza odpowiedź
  • gość
    (6 - 1)
    86%
    gość [10.10.12, 11:07]
    http://www.youtube.com/watch?v=joy3prllz3s
    Wedlug tego filmu na youtubie, ryz trzeba najpierw ugotowac a potem wysuszyc w piekarniku lub na sloncu, tak zeby byl kompletnie wysuszony. Nastepnie wrzucic do oleju rozgrzanego do okolo 200 stopni na trzy sekundy i gotowe. Mieszkam w miejscu gdzie nie ma mozliwosci kupic ryzu preparowanego, wiec musze sam go zrobic. Na niemieckiej wikipedii znalazlem inny sposob na robienie tego ryzu ale niestety ten sposob nie nadaje sie na warunki domowe. Uzywa sie tam jakiegos dziala cisnieniowego, zaleta jest ze bez tluiszczu.

Sortuj wg: najstarszych / najnowszych / najlepszych
Inne odpowiedzi
  • gość
    (1 - 9)
    10%
    gość [05.05.09, 17:53]
    Wejdź na smakera tam są fajne przepisy.Może na preparowany ryż też.
  • gość
    (3 - 6)
    33%
    gość [05.05.09, 17:54]
    i co zrobi sie taki dmuchany????
  • gość
    (5 - 5)
    50%
    gość [05.05.09, 18:03]
    dzzieki napewno sprobuje
  • gość
    (2 - 1)
    67%
    gość [20.08.10, 16:48]
    dzieki
  • gość
    (4 - 0)
    100%
    gość [08.02.11, 18:46]
    bez cisnienia sie nie uda,lepiej kupić,drogo nie kosztuje
  • gość
    (0 - 0)
    0%
    gość [25.02.11, 09:26]
    a robiliscie tak ?
  • gość
    (3 - 0)
    100%
    saksonka [06.06.12, 13:13]
    Nie ma takiego urzadzenia do domowego uzytku do robienia ryzu preparowanego. Wszelkie akcje kuchenne w tym kierunku sa niebezpieczne, poniewaz ryz wymaga odrobiny wody, ktora pod ogromnym cisnieniem zaczyna szybko wyparowywac powodujac pecznienie ryzu.
    Pozdrawiam
  • gość
    (3 - 3)
    50%
    gość [05.09.12, 15:41]
    RYŻ MOŻNA TYLKO I WYŁĄCZNIE WYKONAĆ METODA PRZEMYSŁOWĄ PRZY POMOCY MASZYN NIE MA INNEJ METODY.PPHUJUNIOR@VP.PL
  • gość
    (3 - 4)
    43%
    gość [02.10.12, 19:31]
    Weż wlej oleju na patelnie wrzuć go na 10 minut i ci sie zrobi na 100 % ja to robiłam. i wtedy on nawet ci sie lekko zarumiieni i będzie dobryy. baprawde polecam .;) to przepis po mojej babci więc na pewno się uda.;)
  • gość
    (6 - 1)
    86%
    najlepsza gość [10.10.12, 11:07]
    http://www.youtube.com/watch?v=joy3prllz3s
    Wedlug tego filmu na youtubie, ryz trzeba najpierw ugotowac a potem wysuszyc w piekarniku lub na sloncu, tak zeby byl kompletnie wysuszony. Nastepnie wrzucic do oleju rozgrzanego do okolo 200 stopni na trzy sekundy i gotowe. Mieszkam w miejscu gdzie nie ma mozliwosci kupic ryzu preparowanego, wiec musze sam go zrobic. Na niemieckiej wikipedii znalazlem inny sposob na robienie tego ryzu ale niestety ten sposob nie nadaje sie na warunki domowe. Uzywa sie tam jakiegos dziala cisnieniowego, zaleta jest ze bez tluiszczu.
    http://www.youtube.com/watch?v=joy3prllz3s
    Wedlug tego filmu na youtubie, ryz trzeba najpierw ugotowac a potem wysuszyc w piekarniku lub na sloncu, tak zeby byl kompletnie wysuszony. Nastepnie wrzucic do oleju rozgrzanego do okolo 200 stopni na trzy sekundy i gotowe. Mieszkam w miejscu gdzie nie ma mozliwosci kupic ryzu preparowanego, wiec musze sam go zrobic. Na niemieckiej wikipedii znalazlem inny sposob na robienie tego ryzu ale niestety ten sposob nie nadaje sie na warunki domowe. Uzywa sie tam jakiegos dziala cisnieniowego, zaleta jest ze bez tluiszczu.
Dodaj odpowiedź
Odpowiada:
avatar gościa
:)
  • :/
  • :(
  • :)
  • :*
  • :<
  • :0
  • :o
  • >:D
  • :d
  • :|
  • :x
  • ;)
  • ;(
  • :p
  • :s
  • >:d
  • :D
  • >:o
  • :]
  • :[
  • :P
  • >:|

Pisząc odpowiedzi nie obrażaj innych. Więcej o netykiecie »

Wyszukiwanie
Zadaj pytanie
(potrzebujesz tylko 30 sekund!)
Opcje pytania
Inne z tej kategorii:
Sponsorowane